Paprika-tomaattikeitto

Kevennystä kesäpäivään raikkaalla keitolla jossa on sopivasti potkua :)

Paprika-tomaattikeitto

1 punainen paprika
1 sipuli
1 tlk kuorittuja tomaatteja
1 tlk (2,5dl) Crea grillattu paprika-ruokakerma
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Pilko paprika ja sipuli pieneksi kuutioiksi.
Kuullota paprika ja sipulit öljyssä (esim. kookosöljy) n.5min.
Lisää kuoritut tomaatit, huuhtele tölkki n.1dl vedellä ja kaada joukkoon.
Hauduta kannen alla n.10min tai kunnes paprikat ovat pehmenneet.
Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon ruokakerma (n.1,5-2dl riittää) ja kuumenna kiehuvaksi.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tällä ohjeella tulee kaksi aikuisen annosta keittoa.

Tarjoa vaikka tuoreiden sämpylöiden kera :)
Meillä keiton kanssa tehtiin tänään sämpylöitä, ja perustaikinaan lisättiin rasvan joukossa Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli juustoa joka antaa sämpylöille mukavan säväyksen.
Keiton ohje on poimittu talteen Pirkka 5/2015 lehdestä.

Kommentit

Suositut tekstit